Beebipäevik – jõuluretsept

Šokolaadimuffinid toorjuustukreemi ja pohladega

Pisikese beebi kõrvalt võib uhke pidulaua katmine olla päris suur väljakutse. Aga tegelikult ei pea head jõuluroad ilmtingimata keerulised valmistada olema! Stina ja magusablogi „Koogikontor” pidaja Merilin Siimpoeg meisterdavadki täna koos ühed lihtsalt valmivad, kuid väga maitsvad jõulumuffinid!

Muffinite tegemises pole mitte midagi keerulist ning igaüks saab retsepti oma soovi järele kohandada. Merilin ütleb, et tema eelistab muffinites kasutada õli, mitte võid, sest nii tulevad muffinid niiskemad ja mõnusamad. Tasubki endale meelde jätta, et mida rohkem rasvainet, seda mahlasemad saavad muffinid.

Muffinitainas (valmib 12 muffinit):
250g nisujahu, 2tl küpsetuspulbrit

0,5tl soodat, natuke soola
1,5tl piparkoogimaitseainet

4spl kakaod, 1 muna

150g suhkrut, 100ml õli

225ml piima, 200g tumedat šokolaadi

Enne alustamist võiks praehju juba 200 kraadi juurde soojenema panna.

Kõigepealt tuleb vahustada muna ja suhkur, valada segule juurde piim ning õli.

Teise kaussi tuleks segada kokku nisujahu, sooda, küpsetuspulber, kakao, piparkoogi maitseaine ning natuke soola.

Lõpuks tuleb mõlema kausi sisu kokku segada ning viimaks lisada ka hakitud šokolaad.

Üks muffinivorm tuleks täita umbes 2/3 ulatuses, nii jääb muffinitele piisavalt ruumi kerkimiseks. Muffinid küpsevad umbes 15 minutit. Küpsemise ajal võib juba meisterdada toorjuustukreemi.

Toorjuustukreem:
200g vahukoort

200g toorjuustu

2spl suhkrut

1tl vanillisuhkrut

kaunistuseks pohli

Kindlasti tasuks lasta muffinitel täielikult jahtuda enne kui kreem peale kanda. Esiteks, soojal muffinil läheb toorjuustukreem sulama, ning teiseks, soojana võib see kreem kummaliselt maitseda. Lõpetuseks võiks muffinitele veel pohli lisada ning natuke piparkoogimaitseainet peale puistata.

Sel nädalal, jõulupühade aegu, puhkab ka „Beebipäevik”, kuid 31. detsembril läheb eetrisse meie selle aasta viimane osa, kus Stina ja Reigo vaatavad tagasi möödunud aastale!

Kauneid saabuvaid jõulupühi!